19. maaliskuuta 2018

Teemataiteilija Sirokko


Viime viikon uutinen blogiystävämme Sirokon menehtymisestä sai minut kovin surulliseksi. Hänen monipuolinen taide ja kekseliäät ideat saivat aina iloiselle mielelle.  Myös hänen tarinansa vieraasta maasta on ajatuksia herättäviä.  Niin erilaista kuin täällä meillä. Pidin hänen taidetyylistään paljon, esimerkiksi ylin kuva, johon ihastuin ensinäkemältä.

Sirokko oli ahkera Teemakuun kollaasiin osallistuja  ja ahkera kommentoija. Hänen hauskat tulkintansa olivat piristävää luettavaa. Teemakuussa hän oli mukana heti alusta alkaen. Haasteessahan tehdään kollaasiin taidetta  kuukaisittain vaihtuvasta aiheesta. Sirokolla näitä kollaaseja kertyi 25 kappaletta. Kun joka kollaasissa on 6-9 työtä niin yhteensä hän teki lähes kaksisataa luomusta. Melkoinen määrä, wau!
Hänellä oli aina uusia  kekseliäitä ideoita joita hän ennakkoluulottomasti toteutti ja kokeili. Ei ollut materiaalia, josta hän ei olisi luonut taidetta.  Hän selvästi nautti luovuudesta ja jakoi ideansa meille.

Tähän kollaasiin keräsin kaikki Sirokon haastekollaasit yhteen.  Klikaten saa isommaksi. 

Nyt uudelleen tutkiessa hänen blogejaan huomasin että hänellä on myös blogi Algerialaisista kukista. Tosi mielenkiintoista. Kukasta kukkaan  Suuren työn hän on tehnyt kuvatessaan ja tunnistaessaan kasveja. Tätä pitää vielä paljon tutkia, luulin että Algeria on melkein aavikkoa, vaan siellähän on kukkia tosi paljon.

Tässä on minun kukkani Sirokon muistolle. Hänhän keksi sanan millinismi, tarkoittaen minun tyyliäni piirtää ja maalata. Se aluksi minua kovin hymyilytti, kun en itse tyyliäni tiedostanut Tästä piirustuksesta yritin saada millinismisen, ainakin tein sen käsi sydämellä, Sirokkoa lämpimästi muistellen.

Toivoin että hänen bloginsa olisi vielä pitkään julkisia, minä ainakin haluasin vielä käydä ihailemassa hänen taidettaan ja lukemassa tarinoita Algeriasta.  Vaikka häntä tulee kova ikävä, niin olen iloinen, että sain tutustua häneen, vaikkakin vain näin virtuaalisesti. Olit ihana ihminen Sirokko, jään kaipaamaan.

ps.
Jos haluat muistaa Sirokkoa jollakin tapaa, niin olemme Teemakuun haasteblogiin
tehneet julkaisun johon kaikki voivat halutessaan osallistua omalla tavallaan.  Välitämme muistojulkaisusta linkin omaisille.   Lue täällä tarkemmin. 

6 kommenttia:

 1. Millinismi. Muistan, kun Sirokko sanoitti tuon tyylisi tehdä töitä, luonnehdinta niin nappiin! Ei kukaan muu kuin Sirokko olisi keksinyt tuota.
  Luova taiteilija, ihana ihminen. On kamalan ikävä.

  VastaaPoista
 2. Hän oli kyllä monipuolinen taiteiluissaan, upeita töitä ja jakoi innostusta, iloa myös minulle. Kollaasit jäävät meille muistoksi hänestä, ne elävät ja luovat aina uusia polkuja.Kaunis muistokirjoitus.

  VastaaPoista
 3. Hienoja töitä! Nuo ovat kauniita muistoja hänestä..voimia ikävään kaikille♥

  VastaaPoista
 4. Luovan ihmisen upeita töitä. Luin hyvin mielelläni hänen blogejaan. Suru-uutiset tulevat aina niin yllättäen. Ihanat kukkaset olet Sirokolle maalannut. Hän elää töissään ja muistoissamme.

  VastaaPoista
 5. Nyt menin kyllä täällä vakavaksi. Kuulin vasta nyt Sirokon poismenosta. Tätä täytyy hetki miettiä.

  VastaaPoista
 6. Tämä kosketti varmaan meitä kaikkia Teemataiteessa olijoita ja paljon muitakin täällä blogimaailmassa.
  Kauniin postauksen teit hänestä ja hänen niin monista kauniista töistään.
  Meille kaikille jäi varmaan iso aukko hänen poismenostaan ja kosketti meitä monia.
  Menetys oli suuri meille jokaiselle varmaankin, kaipaamme häntä vielä pitkään.

  VastaaPoista

Kiitos kaikille kommenteista, ne ilahduttavat minua ♥
Thank you all so much your lovely messages!