29. joulukuuta 2017

Runojen värejä teemakuussa

Tämä aihe alkoi kiehtoa lisää, runoutta väreillä, ilman sanoja. Olen mielessäni miettinyt visuaalista runoutta ja mitä se on. En etsiessäni lyötänyt aivan tarkkaa tulkintaa . Typoart ja textart haulla löytyy kirjaimista tehtyä taidetta. Omassa ajatuksessani on runotaide ilman kirjaimia ja sanoja. Mikä sitten erottaa taidekuvan ja taiderunon, siinäpä miettimistä. Entä mikä erottaa kirjoitetun tarinan ja runon? Ja ne sanat, joita molemmissa on. Sanoja lukiessa päässä muodostuu kuva ja tarina, runossa varsinkin myös tunne.
Voisiko se siis toimia myös toisinpäin, ensin vain kuva ja siitä muodostuisi sanat ja fiilis. Kokeillaanko? Nämä kuvarunoni ovat lyhyitä tai mistä minä tiedän miten luette ja näettekö muuta kuin vain kuvan?

Nämä ovat vain omia mietteitäni ja kun runoudesta en mitään tiedä, niin voin olla aivan hakoteillä.


 


Lisää runoja ja runojen värejä kuvaa klikkaamalla

6 kommenttia:

 1. Ethän sinä hakoteillä ole. Kuvasi runoilee puolestasi niin hienoja ovat ja onhan pikkusanat jokaisessa, katsoja näkee ja löytää lisää sointuja.

  Kiitti tästä vuodesta ja Hyvää Uutta-Vuotta toivottelen!

  VastaaPoista
 2. Nämö ovat tosi hienoja, tykkään todella. Kauniin visuaalisia ja tunteita herättäviä, oli sitten yksi tai useampi 'säkeistö'. Abstrakti kuva sopii hyvin runon sieluun.
  Niin ja oikein hyvää uutta vuotta sinullekin!

  VastaaPoista
 3. Upeita!!! Ja minusta juuri asian ytimessä ja vielä tosi taiteellisestikin!
  Olen itsekin paljon miettinyt visuaalista runoutta ja noita muitakn uusia suuntia, kaikki ei miellytä mutta ehkä se tyyli missä juurikin on taidetta mukana saa paremmat pisteet ja runosuonen sykkimään. Oikein taiteellista uutta vuotta 2018!!

  VastaaPoista
 4. Miten ihanat.Minä juuri tykkään noista "pienistä" sanoista.Hyvää uutta vuotta.

  VastaaPoista
 5. Nämä ovat aivan ihania ❤️ Värirunoja - taiderunoja!

  Hyvää ja inspiroivaa uutta vuotta!

  VastaaPoista
 6. Ihanaa, että olet inspiroitunut! Luulen, että nuo esittämäsi kysymykset eivät kaipaa vastauksia, ainakaan niihin ei ole yksiä, oikeita vastauksia.

  Mielestäni nämä runokuvasi toimisivat hyvin myös ilman noita pieniä sanoja, makuasia. Sanat ohjaavat toisinaan liikaa kuvan näkemistä, itse kun tykkään abstraktista ilman rajoja :D

  Nämä ovat niin ihania, lisää!

  VastaaPoista

Kiitos kaikille kommenteista, ne ilahduttavat minua ♥
Thank you all so much your lovely messages!