21. maaliskuuta 2017

Teemakuun tunteita

Teemakuunkollaasi: Maaliskuu teemana VISIO ja sen toteutus 4-5/6

Usein yksinäisyys kuvataan ahdistavaksi ja synkäksi, pitkään jatkuvana niin varmaan onkin. Mutta toisinaan se päinvastoin, vapauttava ja rentouttava hetki nollata ajatukset. Toisinaan kaipaa aikaa olla vain yksin, ainakin minä. Viihdyn olla vain omien ajatuksieni kanssa. Taidan olla vähän hassu, kun viihdyn myös täysin pimeässä ja hiljaisuudessa, sellaista en kuitenkaan halunnut piirtää, niin helppoa kuin olisi ollutkin. 
Visiona oli  yksinäisyys raikaana ja virkistävänä tunteena, kuin tuuli joka puhaltaa kaiken synkyyden pois. 


 ----

Vastakohtana ahdistus, hälinä ja puheensorina, äänet sekoittuvat toisiinsa, Nappaat sanan sieltä toisen täältä. Seurustellaan ja nautitaan on hauskaa, onko? Pitää mennä, pitää tulla. Vielä tuonne on ehdittävä. Kauppamatkalla tulee paniikki, nopeasti kotiin. Jotakin jäi ostamatta, pärjään ilmankin.Visioita ja tunteita:

9 kommenttia:

 1. Hyvät maalaukset näistä tunteista, juurikin näin!

  VastaaPoista
 2. Yksinolo on minullekin elintärkeää, ajattelen, että yksinolo ja yksinäisyys ovat kaksi eri asiaa.
  Tuossa alemmassa kuvassa on sellaista paniikkikohtausfiilistä, tiedän sen tunteen!

  VastaaPoista
 3. Minä olen samanlainen, tykkään hiljaisuudesta ja omasta rauhasta, pimeydestä en niinkään.
  Hyvin kuvattu valo ja toisaalta levottomuus ja sählinki.

  VastaaPoista
 4. Täällä yksi introvertti allekirjoittaa edellä olevan ;-) Tosin syksyn pimeistä illoista pidän. Samoin kuin Susu, minunkin mielestä yksinäisyys ja yksin olo ovat kaksi eri asiaa. Yksin olo on miellyttävä tunne monellekin,jonka kuvaat hienosti kauniin pehmein värein. Yksinäisyys, on tila joka usein koetaan surullisena,aiheuttaen kaipuuta ihmiskontakteihin.

  Hälinästä tulee välillä ahdistava olo. Ja mikä ihana autuus, kun se loppuu ja tilalle saapuu ihana hiljaisuus :-) Upeasti kuvaat hälinän ja ahdistuksen.

  VastaaPoista
 5. Kyllä, yksin on hauskaa olla aina välillä. Yksin ja hiljaisuudessa. Hyvin kuvattu se olotila, oma ihana rauha. Hälinä on pieninä annoksina ihan mukavaa, mutta ei jatkuvana. Ahdistus taas ei niin kään kivaa, mainiosti olet senkin maalannut.

  VastaaPoista
 6. Yksin kotona, ah mikä toivottava autuus, lempeä tuulonen tosiaan. Yksinäisyys onkin sitten eri asia, ihminen tarvitsee kontakteja toisiin ihmisiin. Tuo hälinäkuva on kyllä niin osuva, ihan näkee äänten sorinan ja tungoksen ahdistuksen.

  VastaaPoista
 7. Suomalainen on sellainen, että ei kaipaa suurta seuraa ihmisiä ympärilleen. Metsä on puineen parempi!

  VastaaPoista
 8. Aivan samaa mieltä! Yksinolo on ihanaa, usein valitsen sen jonnekin kekkereiden lähtemisen sijasta. Minä pidän kovasti myös tuosta hälinäkuvasta!

  VastaaPoista
 9. Kiitos kommenteistanne kaikki yhdessä ja erikseen. Melkoisen kiireinen viikko taas, nyt tekisi mieli olla hetki yksikseen ja rauhoittua.

  VastaaPoista

Kiitos kaikille kommenteista, ne ilahduttavat minua ♥
Thank you all so much your lovely messages!