19. kesäkuuta 2018

Taidekesä retki


Jokavuotinen matkakohteeni on pieni Mäntä-Vilppula, kaupunki täynnä taide-elämyksiä. Tänä vuonna en ole reissua vielä tehnyt, tässä siis kuvia viime vuosilta. Yläkuvan inspiroi kauniisti maalattu purkutalo. v. 2017
Viva Granlund: 100 +++ puuta, muraali, yhteisöllinen taideteos Kauppakatu 17:ssä. Kiersimme tätä moneen kertaan ympäri, joka seinä oli koristeltu kauniisti.


Mäntän kuvataideviikkojen pääpaikka on Pekilo. Kuvaa en löytänyt, mutta suunnistamalla kohti kaupungin korkeinta tehtaanpiippua rakennus on siinä aivan vieressä.
Kesän näyttely Kartasto pitää käydä katsomassa, näyttelyn 57 taiteilijaa johdattelevat kävijän polveilevalle tielle kartoittamaan maailmaa. Sinne mennään.


Ja Mänttä-Vilppulassa käydessä kannattaa tutustua myös Serlachiuksen taidemuseoihin, Gösta ja Gustaf. Molemmissa löytyy katsottavaa ja tutkittavaa. Aikaa kannattaa varata reilusti. Erikoisesti Gustaf-museon tarinat ja historia teki vaikutuksen. Tehtaan historia ja Vuorineuvos Gösta Serlachius taidekokoelmat ja miten kaupungista tuli taidekaupunki.

Niin monena vuonna kun olemme siskon kanssa kuvataideviikolla käyneet, niin aina löytyy uutta katsottavaa. Vuonna 2014 Mäntän kirkko oli verhoiltu asukkaiden vanhoihin kauluspaitoihin. Installaatio herätti sekä ihastusta että vihastusta. Me kuuluimme ihastelijoihin.


Teemakollaasin taidekesä
 


Lisäksi Mäntä-Vilppulasta löytyy myös hyviä ruokapaikkoja ja kauniita maisemia. 

9 kommenttia:

 1. Kyllä onkin kauniita maalauksia purkutalossa, eihän tuota raski purkaa. Taideveistoskin vielä istuu rannalla. Mielenkiintoinen retkipaikka, kiva kun esittelit. Upea taidekesä elämys postaus.

  Hyvää juhannuksen aikaa!

  VastaaPoista
 2. Varmaan paljon, paljon mielenkiintoista katsottavaa löytyy tuolta! En ole koskaan käynyt, joskus pitää korjata tämä puute.

  VastaaPoista
 3. Hienoja kuvia ja tuolta Mäntä-Vilpulasta löytyisi kyllä vaikka mitä ihasteltavaa! Kiitos vinkistä:) Mukavaa juhannusviikkoa❤

  VastaaPoista
 4. Harmillista jos (kun) purkutalo puretaan, kaunis maalaus katoaa.

  Kiitos mielenkiintoisesta vinkistä.
  Hyvää Juhannusta Sinulle! ☀️

  VastaaPoista
 5. Upea on tuo purkutalo ja kauluspaitainstallaatio mainio. Olen käynyt Serlachiuksen taidemuseossa ikuisuus sitten.

  PS
  Olen hengissä edelleen :) Omat kesäsuunnitelmani menivät uusiksi: nilkka leikattu ja paketissa :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unohdin sanoa, että tykkään kovasti blogisi uudesta ulkoasusta!

   Poista
 6. Iloa ja värien leikkiä.Todella elämys retki.

  VastaaPoista
 7. Upea tuo vanha talo, ollappa täälläpäinkin tuollainen. Mielenkiintoinen retki

  VastaaPoista
 8. Ihanat maalaukset. Pakko todeta, että taidetta on kaikkialla.

  VastaaPoista

Kiitos kaikille kommenteista, ne ilahduttavat minua ♥
Thank you all so much your lovely messages!